|

Hava ve Kara OSINT Araçları



alicangonullu tarafından 2022-02-16 00:33:49 tarihinde yazıldı. Tahmini okunma süresi 1 dakika, 47 saniye. 177 kere görüntülendi.




Disclaimer


The information provided in this blog post is intended for educational and informational purposes only. It is not intended to encourage or promote any illegal or unethical activities, including hacking, cyberattacks, or any form of unauthorized access to computer systems, networks, or data.

Yasal Uyarı
Bu blog yazısında sağlanan bilgiler yalnızca eğitim ve bilgilendirme amaçlıdır. Bilgisayar korsanlığı, siber saldırılar veya bilgisayar sistemlerine, ağlara veya verilere herhangi bir şekilde yetkisiz erişim de dahil olmak üzere herhangi bir yasa dışı veya etik olmayan faaliyeti teşvik etme veya reklamlama amacı taşımaz.
Yasal bilgiler için yasal sayfasını inceleyebilirsiniz .

Merhabalar,

Günümüzde Siber Güvenlik dünyası çok büyük bir hızla büyümektedir. Elbette ki diğer sektörler de bu büyümeden payını almaktadır. Bu sektörlerin başında kesinlikle Lojistik gelmekte. Günümüz dünyasında Lojistik olmadan bir sistem kurmak imkansızdır. Bu nedenle Deniz, Hava ve Kara araçları hakkında pasif bilgi toplama önemli hale gelmiştir.

1. Marine Traffic

Bu websitesi gemilerin konumları, IMO numaraları, tipleri, yükleri, ETA süreleri ve benzeri pek çok bilgiyi vermektedir. Inmarsat uydusuyla entegre çalışmaktadır ve bilgi-istihbarat toplama işlemleri için çok uygun bir websitesidir. Örneğin bir acenteye Siber Güvenlik hizmeti verirken pasif veri toplama aşamasında şirket çalışanlarına ulaşıp phising işlemleri uygulamak için kullanılabilmektedir.

2. RadarBox

Bu websitesinden uçak hakkında neredeyse her bilgiyi toplayabiliyorsunuz. Özellikle savaş uçakları ve insansız hava araçları istihbaratı toplarken çok işe yaramaktadır. Uçakların geldiği konumlar dahi detaylıca gösterilmektedir. Bu istihbarat sistemi asimetrik savaş ortamlarında da çok etkin olmaktadır ve gelecekte daha da etkin olacağı beklenmektedir.

3. VirtualRadar

RadarBox servisinin Rus versiyonudur. Askeri açıdan çok daha kullanılabilir bir program olduğu için sıklıkla askeri istihbarat konularında kullanılabilmektedir. Bu da tabi asimetrik savaş ortamlarında çok fayda sağlayabilmektedir.

4. Google Maps

Artık günlük hayatımızın bir parçası haline gelmiş Google Maps'i eklemezsem olmazdı. Belki de dünyada bulunan en detaylı OSINT aracıdır. Ulaşamayacağınız durum yoktur. 3D görünümüyle binaları dahi bulabilirsiniz. Hatta asimetrik savaşlarda dahi konum belirlemek için kullanılan araçlardan sadece biridir.

Okuduğunuz için teşekkürler!