|

Sophos Firewall OS - VMWare Kurulum Aşamaları



alicangonullu tarafından 2022-09-25 18:51:35 tarihinde yazıldı. Tahmini okunma süresi 1 dakika, 32 saniye. 569 kere görüntülendi.




Disclaimer


The information provided in this blog post is intended for educational and informational purposes only. It is not intended to encourage or promote any illegal or unethical activities, including hacking, cyberattacks, or any form of unauthorized access to computer systems, networks, or data.

Yasal Uyarı
Bu blog yazısında sağlanan bilgiler yalnızca eğitim ve bilgilendirme amaçlıdır. Bilgisayar korsanlığı, siber saldırılar veya bilgisayar sistemlerine, ağlara veya verilere herhangi bir şekilde yetkisiz erişim de dahil olmak üzere herhangi bir yasa dışı veya etik olmayan faaliyeti teşvik etme veya reklamlama amacı taşımaz.
Yasal bilgiler için yasal sayfasını inceleyebilirsiniz .

Merhabalar,

Bu yazımda sizlere Sophos Firewall OS'un VMWare üzerine kurulumunu anlatacağım. Öncelikle en güncel VMWare dosyasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Ardından ovf uzantılı dosyaya çift tıklayarak tüm dosyalarımızı VMWare içerisine aktarıyoruz. Ardından makinemizi başlatıyoruz.

Öncelikle makinamız 172.16.16.16 default IP adresiyle gelecektir. Statik IP olarak şu bilgileri giriyoruz :

DNS ve diğer ayarları henüz girmemize gerek yok. Tüm bu ayarlamalar ardından 172.16.16.16 adresine PING atarak makinenin aktif olup olmadığını görmeye çalışıyoruz. Ardından https://172.16.16.16:4444/ linkine giriş yapıyoruz. Ardından şu başlatma ekranı bizi karşılıyor,

Burada lisans sözleşmesini onaylayıp devam ediyoruz.

Burada yeni parolamızı girip devam ediyoruz. İsteğe bağlı olarak en son güncellemeleri almak istiyorsak "Install the latest firmware automatically during setup (recommended)." tikini aktif hale getiriyoruz.

Firewall adımızı ve saat-tarih bilgileri için bölgemizi seçiyoruz.

Bu aşamada lisans aktivasyonu için sorular var. Dilersek "skip to finish" butonuyla kurulumu sonlandırabiliyoruz veya istersek IP ayarları için devam edebiliyoruz. Ben "skip to finish" butonuna basacağım çünkü IP ayarlarını en son yapmak istiyorum.

Tüm bu aşamalardan sonra Finishing menüsü geliyor ve sistemimiz yeniden başlıyor.

Eğer LAN IP adresini değiştirmediysek aynı IP üzerinden arayüze bağlanabiliyoruz. Kullanıcı adını admin, şifresini ise kurulumda belirlediğimiz şifreyle giriş yapıyoruz. 

Eğer kullanıcı adı ve şifremiz doğruysa karşımıza panelimiz çıkacaktır

Anlatımımız bu kadar eğer buna benzer makaleler daha fazla görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın!