|

<p>Yazılım Dilleri Nedir ?</p>



admin tarafından 2019-07-08 20:51:41 tarihinde yazıldı. Tahmini okunma süresi 1 dakika, 42 saniye. 438 kere görüntülendi.




Disclaimer


The information provided in this blog post is intended for educational and informational purposes only. It is not intended to encourage or promote any illegal or unethical activities, including hacking, cyberattacks, or any form of unauthorized access to computer systems, networks, or data.

Yasal Uyarı
Bu blog yazısında sağlanan bilgiler yalnızca eğitim ve bilgilendirme amaçlıdır. Bilgisayar korsanlığı, siber saldırılar veya bilgisayar sistemlerine, ağlara veya verilere herhangi bir şekilde yetkisiz erişim de dahil olmak üzere herhangi bir yasa dışı veya etik olmayan faaliyeti teşvik etme veya reklamlama amacı taşımaz.
Yasal bilgiler için yasal sayfasını inceleyebilirsiniz .

Yazılım dilleri günümüz dünyasının vazgeçilmez gerçekleridir. Hayatımızın içinde etkin rol oynamaktadırlar. Kimi zaman telefonlarda kimi zaman bir otobüs durağı tabelasında karşımıza çıkarlar. Peki nedir bunlar ?

Ilk örneği bilgisayarın icadından hemen sonra çıkan bu diller ilk başta devletler tarafından kullanılıyordu. Zaman geçtikçe bu diller herkese açık hale getirildi ve kullanıcılar tarafından geliştirildi.

Bilişim dünyasının ana temel taşıdır. Ilk modern örneği Dennis Ritchie ve arkadaşı tarafından icat edilen C dilidir. Bu bilgisayar dünyasına atılan ilk tohumdu ve son da olmayacaktı. C dilini Windows kullanmaya başladı ve bu dilden iki dil doğurdu C++ ve C# bu diller sonrasında özgür yazılımcılar tarafından Java ortaya atıldı. C dili tabanında Linux geliştirilirken Java tabanında Symbian adlı Linux’a benzeyen bir mobil sistem geliştirilmeye başlandı.

Bu atılan ilk adım artık geri dönülemez şekilde dünyayı değiştirmeye başladı. iOS gibi cihazlar Objective-C ve C tabanıyla hareket ederken. Java bununla da yetinmedi C ve Java ile Android adında bir sistem ortaya attı. iOS’un kısıtlayıcı sisteminden kullanıcıları Symbian gibi bir nebze de olsa kurtarmayı amaçladı. Başarısını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Tabi bunlarla da yetinmediler her gün baktığınız otobüs durağı gibi nesneleri Internet ve GPS uydularına bağlayıp IoT sistemleri geliştirdiler insanların artık her yerine girmişti bunlar her geçen gün daha da ileri gidiyor ve gelişiyor ilerleyen günlerde etkilerini çok daha fazla hissedeceğimize eminim.